Янукович наказав Тимошенко виконувати свою ідею

П'ятниця, 26 лютого 2010, 18:42

Президент Віктор Янукович доручив Кабміну забезпечити безумовне виконання закону про встановлення мінімальної заробітної плати.

Відповідна норма міститься в указі про невідкладні заходи з подолання бідності, який оприлюднений на сайті глави держави.

Також уряд має розробити та внести в установленому порядку у тримісячний строк проект загальнодержавної програми подолання та запобігання бідності в Україні на 2010 – 2015 роки.

Крім того, Янукович запропонував Генпрокуратурі вжити в установленому порядку заходів нагляду за додержанням, зокрема, Кабміном, його посадовими особами закону про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Також президент своїм указом визначив "подолання бідності, перш за все її найгостріших проявів, найважливішим пріоритетом у здійсненні реформ в Україні – соціальній державі, яка має на меті впровадження європейських стандартів життя".

Як відомо, у жовтні Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2010 році".

Автор документу, депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський, запропонував збільшити мінімальну зарплату з 1 листопада 2009 до 744 гривень, а з 1 грудня 2010 – до 922 гривень, прожитковий мінімум – до 701 та 875 гривень відповідно.

Проект закону знайшов широку підтримку з боку "регіоналів", які наполягали на підвищенні соцстандартів, комуністів та Блоку Литвина. Проголосувала "за" і частина НУ-НС.

Натомість представники БЮТ заявляли, що збільшення соціальних видатків буде мати для економіки України катастрофічні наслідки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування