Янукович створив антикорупційний комітет

П'ятниця, 26 лютого 2010, 19:08

Президент Віктор Янукович створив Національний антикорупційний комітет.

Згідно з указом, який оприлюднений на сайті глави держави, цей комітет є консультативно-дорадчим органом при президенті.

Згідно з документом, основним завданням комітету є "забезпечення сприяння президенту в реалізації його повноважень, передбачених Конституцією".

Янукович визначив, що Національний антикорупційний комітет "утворюється у складі голови, виконавчого секретаря та інших членів".

"Головою Національного антикорупційного комітету є президент, виконавчим секретарем комітету є секретар Ради нацбезпеки і оборони; персональний склад комітету затверджується президентом за поданням виконавчого секретаря", - йдеться у документі.

Згідно з указом, для реалізації основного завдання Національний антикорупційний комітет:

- здійснює системний аналіз стану корупції в Україні та заходів, що вживаються для запобігання і протидії їй;

- розробляє антикорупційні заходи, в тому числі з метою гармонізації законодавства та усунення наявних у ньому протиріч;

- готує пропозиції про спрощення дозвільних та інших процедур щодо ведення малого і середнього бізнесу та ліквідації причин, які зумовлюють порушення у цій сфері;

- розробляє з урахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду, рекомендацій провідних світових організацій проекти актів законодавства з питань посилення боротьби з корупцією;

- бере участь у підготовці проектів послань президента до народу, щорічних і позачергових послань до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України в частині, що стосується питань запобігання та протидії корупції.

Також виконавчий секретар комітету має внести у двотижневий строк проект положення про Національний антикорупційний комітет та пропозиції щодо його персонального складу.

Виконавчий секретар має передбачити входження в установленому порядку до складу комітету керівників правоохоронних та інших державних органів, представників профільних комітетів Верховної Ради, громадських організацій, провідних учених та інших фахівців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування