Тимошенко може залишитися прем'єром тільки теоретично - Банкова

П'ятниця, 26 лютого 2010, 23:28

Прем'єрство Юлії Тимошенко при президенті Вікторі Януковичі малоймовірно.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова в ефірі телеканалу Інтер.

"Теоретично, мабуть, цю можливість (прем'єрство Тимошенко) можна було б передбачити. Але практично, мені здається, що це малоймовірно", - сказала вона.

"Я поділяю думку, яку висловив Борис Колесніков про те, що шанси 60 на 40, з точки зору переформатування коаліції чи повернення до ідеї дострокових виборів", - зазначила перший заступник глави адміністрації президента.

Крім того, Акімова заявила, що Янукович готовий до діалогу з Тимошенко.

"Говорити президенту і прем'єру - це річ не якась особлива. Ці розмови мають бути постійними, і тема для розмов може бути тільки одна - це стратегія виходу України з кризи", - сказала вона.

"Я думаю, що Віктор Федорович, безумовно, готовий до діалогу. Інше питання, наскільки до цього діалогу готова Юлія Володимирівна", - підкреслила Акімова.

"Мені здається, що відсутність її (Тимошенко) особисто, її фракції на інавгурації - це не дуже конструктивний крок, який показує неготовність і БЮТ, і Юлії Володимирівни особисто, до конструктивного діалогу", - заявила вона.

Крім того, Акімова наголосила, що президент "вирішить питання" про главу Нацбанку.

"Питання про главу Нацбанку вирішується президентом, і я впевнена, що воно буде вирішено. Як? Я думаю, недалеке майбутнє обов'язково покаже", - вважає вона.

Також перший заступник глави адміністрації президента повідомила, що в її функції будуть входити "питання економічної політики".

"Інструментів впливу на економічну політику в адміністрації президента достатньо", - сказала Акімова.

Крім того, вона не виключила, що стане представником Януковича в Кабміні, "але це зовсім не обов'язково".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування