Москаль вирішив віддати своє крісло в МВС

Середа, 3 лютого 2010, 08:59

Геннадій Москаль складає з себе обов'язки заступника міністра внутрішніх справ - начальника міліції Криму.

Про це він сказав газеті "Комерсант-Україна" у вівторок.

Він повідомив, що вже переклав функції керівника МВС у Криму на свого першого заступника Євгена Бігашка.

"Я лечу в Київ у міністерство, щоб офіційно зняти з себе ці обов'язки (заступника голови МВС - начальника ГУ МВС у Криму)", - додав Москаль.

Як відомо, президент Віктор Ющенко направив у Конституційний Суд подання щодо законності розпорядження Кабінету міністрів про призначення Москаля заступником міністра внутрішніх справ - начальником ГУ МВС у Криму.

Сам Москаль прокоментував це так: "Офіційний мотив - я суміщаю роботу народного депутата з посадою заступника голови МВС і начальника ГУ МВС у Криму".

При цьому він зазначив, що працював начальником кримської міліції винятково на громадських началах.

"На цій посаді я не отримую зарплату. Навпаки, кожен місяць плачу за будинок, за водія і за амортизацію автомобіля", - заявив Москаль.

На посаду заступника міністра внутрішніх справ - начальника ГУ МВС у Криму він був призначений урядом 19 серпня 2009 року.

16 листопада 2009 року голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся в Окружний адмінсуд Києва з позовом про дострокове припинення повноважень депутата Москаля ("Народна самооборона") через суміщення ним повноважень народного депутата і посади в МВС.

11 грудня 2009 року Окружний адмінсуд Києва закрив справу у зв'язку з тим, що 8 грудня 2009 року Кабмін звільнив Москаля з займаної посади. Однак уже 16 грудня 2009 року своїм розпорядженням уряд повернув Москаля на попередню посаду.

За законом народний депутат не має права бути членом Кабміну, керівником центрального органу виконавчої влади і займатися оплачуваною діяльністю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...