У міліції знають, де "Регіони" зберуть майданний "актив"

Середа, 3 лютого 2010, 12:57

У четвер, 4 лютого, у населені пункти під Києвом прибудуть "представники зі східного регіону".

Таку інформацію має міліція, повідомило газеті "Комерсант-Україна" джерело в Міністерстві внутрішніх справ.

Зокрема, 300 осіб оселяться в санаторії "Пролісок" (сіло П'ятихатки, Обухівський район), 250 осіб - у дитячому оздоровчому таборі "Енергія" (смт Ворзель, Києво-Святошинський район), 100 осіб будуть проживати в селі Рожни, ще 50 - у селі Липки (обидва - Броварський район). Разом - 800 осіб.

За даними видання, саме на підставі цієї інформації керівник МВС Юрій Луценко в середу говорив про можливість силового сценарію після другого туру виборів президента, бо представники Партії регіонів нібито мають намір привезти в Київську область близько тисячі "спортсменів і охоронців" для участі в акціях.

Однак у Партії регіонів заперечують, що їхні представники і прихильники кандидата в президенти Віктора Януковича звозять у Київ і область бойовиків із регіонів.

"Так, ми проводили акції під Центрвиборчкомом після першого туру, але якщо на цьому мітингу були спортсмени, то це звичайні громадяни, які займаються спортом, і в жодному разі не бойовики", - сказав голова київської міськорганізації ПР, нардеп Василь Горбаль.

"Не можна сказати, що це спеціально відібрані люди для якихось цілей - це не так. Якщо в нас виникне необхідність закликати прихильників на мітинг, провести масову акцію, ми з цим завданням впораємося за рахунок активу Київської області", - зазначив він.

На запитання, чи є в Партії регіонів плани щодо проведення цих акцій і мітингів, Горбаль відповів: "Усе залежить від того, як буде розвиватися ситуація".

Як відомо, Луценко в середу заявив про можливість силового сценарію завершення виборчої кампанії і зіткнень.

Він повідомив, що йому відомо про наміри представників ПР привезти в Київську область близько 1000 "спортсменів і охоронців" для участі в акціях, а поблизу Києва вже знаходиться 200 осіб від ПР - представників спортшкіл та охоронних підприємств - які нібито брали участь у захопленні поліграфкомбінату "Україна".

Крім того, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що будинки відпочинку під Києвом "заповнені бойовиками, які готові до захоплення влади".

Але голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Службою "були відпрацьовані кожен санаторій, кожна база відпочинку" - і "у Київській області немає бойовиків, немає людей зі зброєю і не потрібно залякувати громадян".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування