Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура зупинила недовіру Авакову

Середа, 3 лютого 2010, 22:11

Прокуратура зупинила дію рішення Харківської облради про висловлення недовіри губернатору Арсену Авакову.

Відповідний протест виніс заступник прокурора Харківської області Микола Шадура, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

У документі наголошується, що дане рішення було прийнято з порушеннями чинного законодавства.

Зокрема, не був заслуханий звіт голови облдержадміністрації. Крім того, посилання на застосування адмінресурсу Аваковим у ході передвиборчої кампанії є безпідставними, йдеться у документі.

"Матеріали виборчих комісій...про порушення законодавства по виборам президента в правоохоронні органи не надходили", - йдеться у протесті прокуратури.

Заступник прокурора просить скасувати рішення сесії Харківської облради, а також зазначає, що протест зупиняє дію цього акту і повинен бути розглянутий у десятиденний термін.

Сам Аваков дії обласної ради розцінив як політичне замовлення.

"Дане рішення депутатів обласної ради ми розцінюємо як виконання політичного замовлення на дестабілізацію ситуації в суспільстві напередодні виборів президента", - сказав губернатор.

"Доказ тому - "спонтанне" рішення відразу двох сесій обласних рад (у Харкові та Дніпропетровську) про висловлення недовіри головам облдержадміністрацій", - заявив він.

У свою чергу, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко зазначив, що рішення Харківської облради про недовіру Авакову - це "політична розправа".

"Причиною цього рішення є те, що членам Партії регіонів та інших антиукраїнських сил у Харківській облраді не подобається патріотична позиція члена партії "За Україну" Авакова", - вважає Кириленко, повідомляє прес-служба партії.

Як відомо, 25 січня губернатор Харківщини заявив, що підтримає у другому турі Юлію Тимошенко.

2 лютого Аваков вступив до партії "За Україну".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування