Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман вибирає Януковичу прес-секретаря. Але визначати "політику" буде сама?

Понеділок, 1 березня 2010, 08:46


Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман оголосила про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади прес-секретаря глави держави.

Але джерело газети "Комерсант-Україна" у Партії регіонів стверджує, що майбутній прес-секретар Віктора Януковича не буде формувати інформаційну політику президента, бо займатися цим буде сама Герман.

У неділю Герман повідомила про проведення серед журналістів конкурсу на посаду прес-секретаря президента Януковича.

"Ми оголосили конкурс. Уже дуже багато журналістів дзвонять з цього питання. З вівторка (2 березня) почнуться зустрічі з претендентами", - сказала вона газеті.

"Ми хочемо, щоб процес відбору був прозорим. Щоб не було, як раніше – коли з'являються якісь призначення, невідомо чому і відкіля", - пояснила Герман.

За її словами, нового прес-секретаря президента будуть обирати в ході співбесіди за такими критеріями: професіоналізм, скромність, відповідальність і демократичність.

Із кандидатурою "визначаться в найближчі тиждень-два".

"Ми будемо давати журналістам завдання і дивитися, як вони справляються", - сказала Герман.

На запитання, чим президента не влаштовує кандидатура колишнього прес-секретаря Дениса Іванеска, Герман відповіла: "Я б хотіла, щоб із Віктором Януковичем працював найкращий із журналістів".

"У цьому конкурсі братиме участь і чинний прес-секретар. Якщо він виявиться кращим за усіх – залишиться, якщо знайдеться хтось кращий, хто оперативніший і має кращі зв'язки у журналістських колах, – буде працювати та людина", - зазначила вона.

Однак високопоставлений співрозмовник газети в Партії регіонів упевнений, що шанси Іванеска залишитися на цій посаді "дорівнюють нулю".

"У Герман уже все давно вирішено щодо цього", - сказав він.

За словами джерела в ПР, в адміністрації Януковича прес-секретар не буде впливати на інформаційну політику президента.

"Навіть коли з'явиться новий прес-секретар, Ганна Герман буде все це курирувати і визначати", - заявив співрозмовник газети.

Хоча сама Герман запевнила, що не планує суміщати посаду прес-секретаря президента з посадою заступника глави АП. "Я свою справу вже зробила", - заявила вона.

Герман була прес-секретарем Януковича з травня по грудень 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...