Янукович не відпустить Порошенка?

Середа, 10 березня 2010, 11:17

Спікер Володимир Литвин заявляє, що коаліція має бути створена до кінця нинішнього тижня.

"Я переконаний, що питання з формуванням влади потрібно остаточно вирішити до кінця нинішнього тижня. В іншому випадку протистояння політиків зросте, розчарування людей посилиться, а цього допустити ніяк не можна. Тому вважаю, що консультації потрібно обмежити в часі", - сказав Литвин в інтерв'ю "Известиям в Украине".

Він учергове сказав, що не бере участі в узгодженні кадрових позицій, однак хотів би, щоб були запропоновані кандидатури, за які він "голосував би без огиди".

Водночас Литвин спрогнозував, що голова МЗС Петро Порошенко збереже свою посаду.

"Повинен зберегти. Напрацьовувати контакти не так просто, а він демонструє неабияку активність. Починати зараз все з нуля - розкіш, яку ми не можемо собі дозволити", - сказав він.

На питання, чи спілкувався він з Януковичем, Литвин відповів:

"Телефон прямого зв'язку з президентом у мене задзвонив, як тільки Янукович став главою держави. Я відразу не міг зрозуміти, що це за звук, бо цей телефон раніше мовчав".

"З президентом обговорюю робочі питання. Я поділяю позицію глави держави, який вважає, що потрібно зробити все, щоб Верховна Рада була працездатною, а не займалася складанням способів і квот на розподіл посад. Адже зрозуміло, що уряд не може складатися з 450 членів Кабміну...", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News