Янукович попросить КС розібратися з коаліцією "тушок"?

Середа, 10 березня 2010, 13:18

Президент Віктор Янукович має намір звернутися до Конституційного Суду щодо легітимності коаліції та уряду у разі індивідуального членства депутатів у більшості.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента за результатами зустрічі Януковича з послами Великої вісімки та Європейського Союзу .

"Посли підкреслили важливість того, що президент вирішив звернутися до Конституційного Суду з проханням якнайшвидше розглянути питання і оприлюднити висновок стосовно легітимності коаліції та уряду, які створюються в нових умовах", - сказано у повідомленні.

У свою чергу Янукович поінформував послів про хід процесу зі створення коаліції та уряду, а "також поділився думками про всі варіанти розвитку політичної ситуації в державі на найближчу і дальшу перспективу".

"Президент також вислухав оцінку подій в Україні з кута бачення послів. Зокрема, дипломати відзначили важливість того моменту, що президент зустрівся з ними до підписання ним закону про регламент Верховної Ради".

На зустрічі дипломати підкреслювали, що стабільність в Україні потрібна партнерам України.

Президент зауважив, що стабільність надзвичайно важлива і для українського суспільства.

"Це головна передумова успішної реалізації змін і реформ. Тому так важливо швидко сформувати ефективну та професійну владу", - сказав він.

Посли підкреслили, що міжнародне співтовариство готове співпрацювати з новим керівництвом України з тим, щоб досягти стабільності і реалізації реформ.

Говорячи про першочергові кроки, які будуть здійснені у внутрішній політиці, Янукович розповів дипломатам про ідею створення Центру Стратегічних Реформ, його завдання, повноваження та керівний склад.

"Все, що стосується демократизації та реформ, отримає якнайбільшу підтримку країн Великої вісімки та Європейського Союзу – таким було резюме дипломатів. Зустріч проходила в атмосфері порозуміння і доброзичливості", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...