Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У світі вражені старими обличчями в новому уряді України

П'ятниця, 12 березня 2010, 08:21


В новий уряд України увійшли люди з уряду Віктора Януковича 2004 року, і вони навряд чи проявлять значне реформаторство.

Таку думку висловив економіст Андерс Аслунд з Інституту Міжнародної економіки імені Пітерсона, повідомляє "Голос Америки".

Його вразило, що новий Кабінет міністрів України складається з уже відомих облич.

"Якщо подивитись на теперішній уряд, то він виглядає надзвичайно схожим на уряд Януковича 2004 року. Це ті самі люди. Тому швидше за все можна очікувати, що вони діятимуть так само, як вони діяли у минулому", - сказав Аслунд.

"Тоді деякі реформи були проведені. Але це не був надзвичайно реформістський уряд, тому я очікую повторення минулого", - додав він.

За словами Аслунда, головним на сьогодні для України є проведення реформи енергетичної сфери. Україна не може більше собі дозволити субсидувати вартість газу.

Саме проведення реформи енергетичного сектора, за словами Аслунда, буде однією з умов для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Міжнародний валютний фонд готовий розпочати переговори у будь-який час, коли новий уряд на це буде готовий. Це може статися навіть наступного тижня. Але, напевно, вони почекають, коли новий уряд почне працювати", - сказав експерт.

"МВФ готовий почати переговори і схоже запропонує нову двохрічну програму зі значним фінансуванням", - зазначив він.

"Але МВФ цього разу посилить свої вимоги, особливо я думаю буде вимога про збільшення внутрішніх цін на газ перед тим, як гроші будуть виділені, оскільки ця умова не була виконана раніше", - припустив Аслунд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування