Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Херсонській області світять проблеми зі скотомогильниками

Неділя, 14 березня 2010, 09:36

У Херсонській області може бути зірваний курортний сезон через можливе підтоплення саркофагів скотомогильників.

Про це йшлося під час наради, яку провів глава облдержадміністрації щодо ситуації, яка може скластися внаслідок підтоплення ґрунтовими та затоплення поверхневими водами саркофагів скотомогильників, розташованих в курортних зонах області.

"До ОДА звернулося Головне управління ветеринарної медицини в області з вимогою терміново направити епідеміологічну комісію до Скадовського району", - йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації.

За інформацією відомства, у цьому районі може виникнути екологічна проблема у зв'язку із затопленням поверхневими і підтоплення ґрунтовими водами території дитячого табору "Червоні вітрила".

Прес-служба зазначає, що "на цій території в 50-х роках був розміщений скотомогильник сибірської язви".  

"У 2008 році однією з приватних фірм без відповідних дозволів за 20 метрів від саркофагу збудовано плавальний басейн і ряд інших розважальних об'єктів", - заявили в ОДА.

Згідно з повідомленням, "всі вимоги припинити будівництво було проігноровано, тому матеріали по цій справі було направлено до обласної прокуратури та СБУ області".

"Це вже другий об'єкт в курортній частині області, який знаходиться в активній зоні відпочинку. Перший об'єкт - це саркофаг скотомогильника сибірської язви, що знаходиться у селищі Залізний Порт", - зазначили у прес-службі.

"Губернатор дав дорученням органам місцевого самоврядування, міському голові Скадовська і сільському голові Новофедорівської сільради Голопристанського району у місячний термін здійснити екологічні заходи безпеки", - повідомили в ОДА.

"Якщо вимоги розпорядчого документу будуть проігноровані, то не буде надано відповідних дозволів на відкриття курортно-оздоровчого сезону 2010 року на даних територіях", - підкреслила прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування