Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд Азарова може всидіти в кріслах до наступних виборів – експерт

Неділя, 14 березня 2010, 14:58

Новий уряд має непогані шанси пропрацювати аж до наступних парламентських виборів.

Про це заявив німецький політолог Андреас Умланд.

Він наголосив, що функціонування нового уряду наразі спрогнозувати складно, тому що президент Віктор Янукович в Брюсселі та Москві висловив зовсім різні позиції.

"На мій погляд, поле діяльності уряду є досить чітко обмеженим з огляду на те, що країна має великі економічні проблеми та значні фінансові труднощі", - зазначив Умланд, повідомляє Німецька хвиля.

Політолог вважає, що якщо Конституційний Суд підтвердить легітимність уряду, цей уряд буде більш-менш стабільним, можливо аж до наступних парламентських виборів 2012 року.

Ймовірність дострокових парламентських виборів Умланд називає невисокою, зокрема, через побоювання Партії регіонів після появи нових сильних конкурентів.

"Треба враховувати новий політичний фактор, що з’явилися нові політичні сили довкола Сергія Тігіпка та Арсенія Яценюка, які ймовірно, подолають трипроцентний бар’єр для проходження у парламент", - сказав він.

Політолог зазначає, що оточення Януковича публічно визнає вагому роль опозиції в новому парламенті.

"Однак і Тимошенко і Яценюк опиняться на маргінальних позиціях. Звичайно, вони виступатимуть, але особливого впливу у парламенті не матимуть", - вважає Умланд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування