Європа восени чекає звіту України про боротьбу з корупцією

Понеділок, 15 березня 2010, 07:18

Україна до 30 листопада, до засідання GRECO – Групи країн проти корупції – має вирішити внутрішні колізії щодо антикорупційного законодавства.

На цьому засіданні Україна має доповісти про виконання рекомендацій GRECO, висловлених у травні минулого року, передає "Німецька хвиля".

Про це сказав представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Аке Петерсен під час дискусії у Києві, організованої німецьким Фондом Фрідріха Науманна.

При цьому він зазначив, що пакет антикорупційних законів отримав позитивний висновок Ради Європи.

Між тим, цими днями президент Віктор Янукович визначається, чи підписувати ухвалений парламентом минулого тижня закон, який знову відтермінував набуття чинності антикорупційними законами на 1 січня наступного року.

Згідно з індексом сприйняття корупції, розрахованим міжнародною антикорупційною організацією "Transparency International", Україна обіймає 146 позицію зі 187.

Пакет законів, спрямованих на подолання корупції ("Про засади запобігання та протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення") був ухвалений ще у червні 2009 року.

Втім, набуття чинності цими законами уже двічі переносили: з початку цього року на 1 квітня, а тепер – на 1 січня 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування