ЄС підтримає Україну на дорозі в космос

Вівторок, 16 березня 2010, 13:47

Євросоюз готовий виділити близько 25 млн. євро на розвиток космічної галузі в Україні в рамках спільного проекту "Space UA".

Виділена сума рівна видаткам, що були передбачені на космічну галузь 2009 року в держбюджеті, повідомляє "Німецька хвиля".

Європейців цікавить співпраця в основних космічних проектах, які здійснює Україна, розповів заступник гендиректора Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов.

"Ми отримали високий рівень довіри з боку європейців до космічного агентства. Вони бачать, що тут немає ані корупції, ані хабарів, тому ми будемо отримувати кошти на проект не через європейські структури, а безпосередньо в Національне космічне агентство України", - сказав він.

При цьому Кузнєцов уточнив, що минулого року Україна була п’ятою країною у світі з надання космічних пускових послуг.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом  на Україну пошириться проект "EGNOS" і включення наших підприємств в роботу цілим рядом європейських і, зокрема, німецькими організаціями, які займаються дистанційним зондуванням землі", - зазначив Кузнєцов.

Він наголосив, що минулого року космічна галузь фінансувалася незадовільно, отримала лише 50%  від потреби. Тому був перенесений запуск супутника "Січ-2", утворилися борги перед працівниками підприємств.

Національне космічне агентство вже готує свої пропозиції до проекту нового держбюджету щодо фінансування галузі в 2010 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування