Лавринович скаржиться на міністерських юристів

Вівторок, 16 березня 2010, 22:08

Мінюст вважає недостатнім рівень кваліфікації працівників юридичних служб центральних органів виконавчої влади

Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на слова міністра юстиції Олександра Лавриновича.

"Аналіз якості нормопроектувальної діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади показав, що відсоток погоджених Мінюстом без зауважень проектів нормативно-правових актів у 2009 році становив лише 30%", - йдеться у повідомленні.

"При цьому, майже 65% проектів актів торік Мінюст погоджував із зауваженнями, 5% - не погоджував взагалі у зв'язку з невідповідністю їх положень Конституції та чинному законодавству України", - наголосили у відомстві.

Моніторинг якості роботи юрслужб, за словам міністра юстиції, засвідчує сталу ситуацію з недостатнім володінням нормами законодавства і недосконалою нормопроектувальною технікою юристів центральних органів виконавчої влади.

"Враховуючи наявність типових недоліків, Мінюстом планується здійснити низку заходів, спрямованих на підвищення фахового рівня юридичних служб. Серед таких заходів, буде, зокрема, надання методичної та консультативної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у відомстві зазначили, що Мінюст інтенсифікує перевірки юридичних служб міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування