Тігіпку треба час, щоб порахувати, що залишила Тимошенко

Середа, 17 березня 2010, 14:08

Перегляд макропоказників України на 2010 рік потребує ще деякого часу.

Про це повідомив журналістам віце-прем'єр Сергій Тігіпко, інформує Інтерфакс-Україна.

За його словами, уряд на засіданні в середу розглянув прогнозні макропоказники розвитку країни в 2010 році, однак їхнє остаточне затвердження вимагає ще деякого часу.

"Ми подамо для Кабміну три сценарії: оптимістичний, песимістичний і базовий", - розповів він.

На його думку, озвучені прем'єром темпи росту економіки в 7-8% щорічно для поточного року ближче до оптимістичного сценарію.

Тігіпко відмовився називати будь-які інші цифри, підкресливши, що необхідно ще "три-чотири дні" для підготовки макропрогнозів.

Він додав, що при цьому буде врахована світова кон'юнктура, зокрема прогноз цін на основні позиції експорту й імпорту України.

Говорячи про підготовку проекту держбюджету, віце-прем'єр також повідомив, що поки передчасно давати точні його оцінки. Однак він відзначив, що утримати дефіцит держбюджету -2010 у межах 3-4% від валового внутрішнього продукту буде дуже складно.

Тігіпко також повідомив, що може очолити експертно-аналітичну раду з питань участі держави в капіталізації банків.  

За його словами, при ньому створена група радників, яку очолить Теймур Багіров, що працював раніше директором департаменту з питань участі держави в капіталізації банків міністерства фінансів.

Як повідомлялося, до останнього часу експертно-аналітичну раду з питань участі держави в капіталізації банків очолювала Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування