Московська церква попросила Газпром за українську "хімію"

Четвер, 18 березня 2010, 20:11

Московський патріархат звернувся з клопотанням до уряду Росії щодо надання можливості українським хімпідприємствам напряму купляти газ у "Газпрому".

Відповідне прохання міститься у листі Московського патріархату на адресу першого заступника глави уряду РФ, глави ради директорів "Газпрому" Віктора Зубкова, повідомляє УНІАН.

 

Зокрема, в листі за підписом голови відділу Московського патріархату у взаємовідносинах церкви і суспільства, зазначається, що приводом для звернення патріархату до першого віце-прем`єра став лист глави Союзу хіміків України Олексія Голубова.

"Приводом для цього звернення до вас став лист, що надійшов на ім`я патріарха Кирила від Голубова з проханням звернутися з клопотанням до уряду Росії щодо надання можливості "Газпрому" та іншим компаніям...напряму співробітничати з хімпідприємствами України", - йдеться у листі.

Патріархат просить першого віце-прем`єра Росії "звернути увагу" на позицію Голубова, "беручи до уваги істотну допомогу, яку надають Українській православній церкві Московського патріархату підприємства хімічної промисловості України".

Про виконання прохання Голубова патріархат проінформував президента Союзу хіміків України листом.

 

У свою чергу, представник Московського патріархату підтвердив факт існування такого листа. Водночас він додав, що своїм листом на адресу Зубкова патріархат не брав на себе жодних зобов`язань, а лише відреагував на прохання галузевої громадської організації України.

При цьому співрозмовник зазначив, що різного роду прохань і звернень на ім`я патріарха Кирила приходить досить багато, і патріархат прагне не залишати їх поза увагою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування