БЮТ і НУНС ось-ось створять "об'єднання опозиційних" і розділять "крісла"?

П'ятниця, 19 березня 2010, 08:39

Фракція НУНС практично готова створити з БЮТ об’єднання опозиційних фракцій, наступного тижня можливе перше його засідання під керівництвом Юлії Тимошенко.  

Про це заявив опозиційний прем'єр Сергій Соболєв в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", зазначивши, що тоді буде представлений весь склад опозиційного Кабміну, який зараз сформовано на три чверті.  

Він зазначив, що опозиція у Верховній Раді може формуватися двома способами: коли одна фракція об’єднує понад половину тих, хто не увійшов у більшість, і коли фракція, яка вже оголосила про опозиційність, з "доброї волі" розширює опозицію за рахунок ще однієї фракції, в якій за це повинна висловитися більшість.

"Тоді це об'єднання опозиційних фракцій. Ми попросили наших колег із НУНС визначитися – вони з Януковичем чи в опозиції. Таке рішення ними уже фактично підготовлено, і найближчим часом вони оголосять про перехід в опозицію. Після цього ми готові об'єднатися в опозицію фракцій", - заявив Соболєв.

Він підкреслив, що БЮТ не тримає "вакансій для конкретних людей", зокрема й для Арсенія Яценюка.

"П'ять партій, які входять у НУНС, створили разом із БЮТ координаційну раду опозиції на чолі з Юлією Тимошенко. Зараз ми формуємо уряд, і на сьогодні він готовий на три чверті. Останні пропозиції від наших колег ми чекаємо до початку наступного тижня", - сказав Соболєв.  

"Ми не ведемо переговорів з Арсенієм Яценюком, а домовляємося з НУНС. Наскільки нам відомо, такої депутатської групи, як "Фронт змін", у фракції немає. Але наша пропозиція стосується усіх. Чим більше буде людей в опозиції, тим легше буде боротися з нинішньою незаконною владою", - підкреслив БЮТівць.

Соболєв також наголосив, що, створюючи опозиційний уряд, БЮТ діє відповідно до регламенту і "на засіданні фракції БЮТ, яка складає кістяк опозиції, був затверджений практично весь склад уряду".

"Ми звернулися до наших колег із НУНС для того, щоб вони взяли участь у формуванні кабміну. Ціла низка пропозицій уже надійшла", - сказав він.

"Думаю, на початку наступного тижня відбудеться перше офіційне засідання опозиційного уряду, яке пройде за участю координатора ради опозиційних партій пані Тимошенко, де буде представлений весь склад кабінету міністрів", - повідомив БЮТівець.

На запитання, якими комітетами хоче керувати опозиція, Соболєв відповів: "Це три комітети – бюджетний, свободи слова й регламентний".

А на запитання, чи заявила опозиція про свої права на ці комітети, він відповів: "А як ви пропонуєте нам це робити? Блокувати роботу Верховної Ради? Ми на це підемо в тому випадку, якщо уряд буде порушувати соціальні стандарти. А блокувати парламент через комітети – несолідно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News