Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оригінали плівок Мельниченка ще й не почали перевіряти. Майор погрожує "розривом"

П'ятниця, 19 березня 2010, 09:39

Микола Мельниченко налаштований припинити будь-яку співпрацю зі слідством у справі Георгія Гонгадзе, бо не бачить перспектив.

"Я не бачив перспектив притягнення до відповідальності замовників і підбурювачів злочину ні при Ющенку, не бачу і при новій владі", - сказав він "Сегодня".

"Ющенко обіцяв певним силам не чіпати тих, хто стояв за цим злочином. Янукович, на щастя, жодними обіцянками в цій справі не зв'язаний. Але його оточення...", - зазначив екс-майор Держохорони.

На його думку, "наказ змінити Голомшу на Щоткіна Медведько отримав із Банкової, щоб зняти підозри з Кучми і Литвина".

"Це позбавляє мене надії, що замовники убивства Гії коли-небудь відповідатимуть за зроблене. Лише довіра до слідчого Олександра Харченка поки стримує мене від розриву з прокуратурою", - заявив Мельниченко.

Як відомо, раніше була проведена фонографічна експертиза плівок Мельниченка в Німеччині, висновок іноземних експертів був наданий у ГПУ. Його довго перекладали, перед виборам обіцяли незабаром оприлюднити результати – але досі не зробили цього.   

Як прояснили в Головному слідчому управлінні ГПУ, вивчивши копію записів розмов вищих посадових осіб, експерти наполягли на наданні оригіналу.

За словами заступника генпрокурора Віталія Щоткіна, якого нещодавно призначили куратором розслідування замість Миколи Голомші, Мельниченко надав такий чип, його прилучили до матеріалів кримінальної справи, а слідство призначило нову експертизу.

"Експертиза тільки призначена, і якими будуть результати, скажуть лише фахівці", - каже Щоткін.

А заяву Мельниченка він оцінив як надто емоційну.

"Що б не говорив Мельниченко, ми керуємося законом і нічим більше. Зміна і перерозподіл функцій і службових обов'язків між заступниками – прерогатива генпрокурора Олександра Медведька, який і вирішує, кому яку ділянку доручити", - підкреслив Щоткін.

При цьому він спростував чутки про повернення на слідство заступника генпрокурора Рената Кузьміна, який раніше курував і справу Гонгадзе, але був від неї відсторонений.

Представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що зміна куратора у справі про вбивство журналіста принципово може вплинути на хід розслідування.

"Улітку 2009-го був чітко взятий курс на те, щоб швидше закрити справу і притягти до відповідальності одного Пукача. Керівництво Генпрокуратури проігнорувало порушення УПК, яких припустилися Голомша й керівництво слідчої групи, усіх залишили на місцях. Але тепер ситуація в прокуратурі може змінитися, і є надія, що розслідування просунеться", - вважає Теличенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...