Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович оголошує війну низьким зарплатам і "конвертам"

П'ятниця, 19 березня 2010, 12:12

Президент Віктор Янукович називає підвищення рівня зарплат одним з головних завдань соцполітики.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками всеукраїнських профспілок та професійних об'єднань, повідомляє прес-служба глави держави.

"Це завдання для всіх. Держава не повинна економити на громадянах чи вирішувати свої проблеми за рахунок громадян", – переконаний Янукович.

Президент також наголосив на важливості вирішення проблеми виплати зарплат "у конвертах".

"Треба, щоб заробітна плата нараховувалася легально. На основі цього принципу розпочнеться процес підвищення пенсій. Ми не повинні "пасти задніх" у пенсіях та заробітних платах порівняно з іншими країнами", – сказав Янукович.

"Ми ставимо для себе завдання підняти рівень заробітної плати, розуміючи, що без цього ми не наповнимо Пенсійного фонду, не запрацюють інші галузі економіки", – додав він.

При цьому він нагадав, що соціальна незахищеність, низька зарплата породжують також зростання кримінальної напруги в суспільстві.  

Окремо президент відзначив актуальність питання забезпечення роботою молоді, а  молодих сімей – житлом.

"Широкий соціальний діалог має стати частиною світогляду нової влади і основним інструментом політики держави", – переконаний Янукович.

"В основу спільних дій закладаємо вирішення проблеми боротьби з бідністю", - додав президент, запропонувавши приєднатися до європейської ініціативи щодо проголошення 2010 року Роком боротьби з бідністю.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...