Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лозінський тримає лінію, що убитий ним Олійник сам винен

Вівторок, 2 березня 2010, 09:51


Екс-депутат Віктор Лозінський стверджує, що Валерій Олійник сам винен у своїй загибелі, оскільки сам нібито напав на Лозінського.

Як розповів газеті "Сегодня" слідчий з особливо важливих справ, такої версії подій, які сталися в Кіровоградській області в червні минулого року, екс-депутат дотримується при дачі свідчень.

За словами одного з членів слідчо-оперативної групи, переступивши поріг прокуратури, Лозінський був не дуже налаштований до одкровень чи визнання провини.

Одразу ж після приходу в Головне слідче управління він заявив, що має намір давати свідчення лише в присутності адвоката. "У принципі, це його право, гарантоване Конституцією", - сказав слідчий з особливо важливих справ.

"Але справа в тому, що він, схоже, тримає ту ж лінію, що й раніше: мовляв, Валерій Олійник сам винен у своїй трагічній загибелі, оскільки саме він нібито напав на Лозінського, начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського і прокурора району Євгена Горбенка, які об’їжджали мисливські угіддя, і їм, мовляв, у тих обставинах довелося захищатися і застосовувати зброю", - зазначив він.

Слідчий вважає, що такої тактики Лозінський дотримується тому, що "не знає, які матеріали є в слідства і яку зібрано доказову базу, тому й сподівається вийти сухим із води".

Але насправді "усе свідчить проти нього, і він це незабаром зрозуміє".

Слідчий додав також, що Лозінський стверджував, нібито "не знав про оголошення в міжнародний розшук і думав, що усе ще знаходиться під підпискою про невиїзд". На думку джерела, така аргументація виглядає "сміховинною".

За інформацією видання, адвокат рекомендував Лозінському мовчати, прикриваючись статтею 63 Конституції.

Як відомо, Лозінський був затриманий 1 березня у Києві.

Як розповів прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко газеті "Комерсант-Україна", його стан був "нормальний: не змарнілий, не схудлий, чисто виголений, доглянутий, акуратно одягнений, у бадьорому настрої".

У понеділок увечері Лозінський мав постати перед судом для визначення йому запобіжного заходу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування