Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліцію "тушок" оцінять до вояжу Януковича в США

Субота, 20 березня 2010, 09:21

Конституційний суд оцінить легітимність нової коаліції до візиту президента Віктора Януковича в США.

Розгляд справи буде проведений Конституційним Судом у письмовій формі. При цьому суд буде працювати в прискореному порядку, повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.

"Подібні заходи викликані пильною увагою, яке керівництво США проявляє до долі спірного закону, який став основою для формування нової парламентської коаліції", - йдеться у повідомленні.
 
Зокрема, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніел Рассел повідомив, що американська сторона із задоволенням відзначила, що Партія регіонів сама проявила ініціативу і звернулася до КС з приводу спірного закону, а також пообіцяла прийняти і виконати будь-яке рішення цієї інстанції.

Але якщо Конституційний суд виступить проти нової процедури, заявив Рассел, Вашингтон очікує, що Партія регіонів намагатиметься створити нову коаліцію відповідно до рішення суду, або ж піде на дострокові парламентські вибори.

Також він заявив, що американська сторона буде продовжувати давні відносини з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в її новій ролі одного з лідерів опозиції, а також планує тісно працювати з іншими політичними лідерами, зокрема, з Арсенієм Яценюком і Сергієм Тігіпком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування