Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві натякають, що газ подешевшає в обмін на російську мову

Неділя, 21 березня 2010, 16:53

Визнавати російську мову другою державною в Україні "немає потреби".

Про це заявив депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін на прес-конференції в Севастополі.

За словами російського депутата, він розуміє "складнощі на цьому шляху", тому лише закликає, "щоб ми бачили цю мету, щоб ми виробили дорожню карту, і йшли поетапно до цього рішення, відміняючи найбільш одіозні, прийняті за останні п`ять років, акти дерусифікації, зневагу до загальної історії".

Даний коментар Затулін зробив у зв`язку з тим, що, як він стверджує, "віце-прем`єр Сергій Тігіпко сказав, що, на його думку, ціна на газ для України могла б бути такою ж, як і для Білорусі", повідомляє УНІАН.

Як зазначив російський політик, він підтримує "саме прагнення вести переговори на цю тему".

"Але я при цьому хотів би звернути увагу, що газ поставляється до Білорусі, в якій дві державні мови: російська і білоруська, і це позначається на кліматі рішення цього питання. Треба просто над цим замислитися", – додав Затулін.

Крім того, він вважає, що зниження ціни на російський газ необхідно в інтересах порятунку економіки України.
 
За словами депутата Держдуми, "Юлія Тимошенко легко підписувала будь-які документи по цінах на газ, в силу того, що їй було "по барабану", чи буде існувати промисловість на сході України...З нею в цьому відношенні було цілком комфортно".

"Якщо ми бачимо перспективу об'єднання зусиль (Росії, України і Білорусії), то тоді треба по-іншому ставитися до перспектив економіки України", - заявив Затулін, повідомляє Ліга з посиланням на УНІАН.

"Це як би стає, в тому числі, і нашою турботою. З цього моменту, якщо Україна до цього готова", - додав він.

Як відомо, раніше він заявив, що основною умовою зниження ціни на російський газ, що поставляється в Україну, може стати продовження термінів базування Чорноморського флоту Росії в Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування