У Азарова передачу труби вирішили виправдати соціологією з майбутнього

Вівторок, 23 березня 2010, 11:33

Уряд переконує в тому, що українці позитивно ставляться до створення газотранспортного консорціуму.

Зокрема уряд посилається на дослідження  "Research & Branding Group", яка часто співпрацювала з Партією регіонів.

"Твердження політичних опонентів чинного уряду про те, що створення газотранспортного консорціуму суперечить національним інтересам, не тільки безглузді у фаховому сенсі, по суті не відповідають дійсності, але й суперечать настроям у суспільстві", - йдеться в заяві на сайті уряду.

"40,5% мешканців України в цілому позитивно ставляться до ініціативи президента Януковича про створення газотранспортного консорціуму за участі "Нафтогазу України", "Газпрому" і європейських споживачів. Майже вдвічі менше -  23,3% - ставляться до ініціативи в цілому негативно", - запевняють у Кабміні.

При цьому 70,6% респондентів в Україні цілковито підтримують необхідність ініціювати перегляд газових угод з Росією, і лише 13,4% цілком не підтримують перегляд.

"Таким чином, українські переговорники – фахівці у газовій галузі, які поточного тижня розпочинають консультації з російськими колегами, мають мандат не тільки від президента і уряду України, а й від громадян, які очікують покращення українсько-російських відносин, і в першу чергу, в торгово-економічній сфері - за що висловилися 61,8% респондентів", - йдеться в повідомленні.

Як стверджує Кабмін, дослідження проведене 9-15 травня  2010 року. Під час дослідження "R & B Group" опитані 2077 респондентів, похибка вибірки становить - 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування