Тимошенко відкриє свої карти у п'ятницю

Вівторок, 23 березня 2010, 11:45

Перше засідання опозиційного уряду планується провести в п’ятницю, 26 березня.

Про це повідомив прем’єр-міністр опозиційного уряду, заступник лідера фракції БЮТ Сергій Соболєв кореспонденту УНІАН.

Він зауважив, що на першому засіданні будуть остаточно представлені всі віце-прем’єр-міністри та міністри, які увійдуть до складу опозиційного уряду, - однак відмовився назвати їх імена.

"Вони будуть оголошені прямо під час засідання. Ми запросимо пресу і це буде відкрите засідання", - сказав Соболєв.

Він повідомив, що на засіданні планується обговорити три блоки питань. Зокрема, це стосується питання щодо збереження державної власності, ситуації в нафтогазовій сфері у зв’язку з заявою нинішньої влади про створення газового консорціуму.

Крім того, додав опозиційний прем’єр, увага опозиційного уряду буде приділена соціальним питанням, а саме виконанню обіцянок уряду щодо збільшених соціальних виплат, які на сьогодні не виконуються.

"Це ті три блоки питань, які включені безпосередньо до порядку денного", - сказав він.

Соболєв також додав, що передбачається і обговорити ситуацію, що склалася навколо Міносвіти та тих реформ, які планує здійснити нова влада.

Як повідомлялося, планується, що у складі опозиційного уряду буде чотири віце-прем’єр-міністри, зокрема, депутати від НУНС Володимир Стретович и Юрій Кармазін, віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ – депутат НУНС Борис Тарасюк, віце-прем`єр-міністр з гуманітарних питань – нунсівець Олесь Доній.

Посаду міністра опозиційного Кабінету міністрів може обійняти член фракції НУНС Роман Зварич; міністра регіональної політики та розвитку, який опікуватиметься також проблемами ЖКГ, - член фракції БЮТ Володимир Бондаренко.

Мінекономіки та інфраструктури в опозиції, як очікується, очолить член НУНС Олександр Бондар; Мінздоров`я - бютівець Сергій Шевчук; Міносвіти - бютівець Володимир Полохало; Міністерство сільського господарства - лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Опозиційним міністром оборони планується призначити бютівця Миколу Петрука; міністром культури - бютівця Ігоря Гриніва; міністром праці та соцполітики - депутата від БЮТ Андрія Павловського; міністром енергетики - Олександра Гудиму.

Планується, що член фракції НУНС Ольга Герасим’юк стане міністром сім`ї та молоді, член фракції БЮТ Остап Семерак - міністром спорту, туризму і Євро-2012, нунсівець Геннадій Москаль – міністром внутрішніх справ опозиційного уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування