Янукович доручив Азарову забезпечити парад і артилерійські залпи

Вівторок, 23 березня 2010, 20:07

Президент Віктор Янукович підписав указ про додаткові заходи щодо відзначення Дня перемоги.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

"Визначити пріоритетами у проведенні проголошеного Верховною Радою року ветеранів війни консолідацію українського народу в шанобливому ставленні до ветеранів, увічненні пам'яті про перемогу", - йдеться у документі.

Також президент вирішив утворити координаційну раду з питань відзначення річниці перемоги, яку сам і очолив.

"Основними завданнями координаційної ради є забезпечення узгодженості дій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, установ та організацій щодо підготовки та проведення заходів з відзначення 65-ї річниці перемоги", - йдеться в указі.

Крім того, Кабмін має забезпечити "безумовне виконання законів з питань соціального захисту ветеранів, вжиття додаткових заходів щодо вдосконалення законодавчих актів з метою поліпшення пенсійного, соціального, медичного забезпечення ветеранів".

Також уряду доручено вирішити питання про "суттєве збільшення розмірів щорічної разової грошової допомоги відповідним особам та здійснення її виплат до 5 травня 2010 року та наступних років".

Крім того, Кабмін має забезпечити виплату протягом 2010 року ветеранам Великої Вітчизняної війни компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень, які її не отримали.

Янукович також доручив уряду підготовку і одночасне проведення 9 травня 2010 у Києві, Керчі, Одесі, Севастополі параду військ і святкового салюту тридцятьма артилерійськими залпами.

Міністерству закордонних справ, Міноборони, Мінздоров'я, Мінтрансу, Держкомітету у справах ветеранів доручено забезпечити підготовку та реалізацію проекту "Поїзд Перемоги".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування