Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ідея Януковича суперечить національним інтересам - Ющенко

Вівторок, 23 березня 2010, 22:49

Створення газотранспортного консорціуму не відповідає національним інтересам України.

Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко в ефірі 5 каналу.

"Це політика, яку проводила Тимошенко, це політика, яку проводив Янукович все життя. Якщо для вас це несподіванка, то тоді ми можемо жалкувати, що до цього мало читали газет", - наголосив він.

"Це (створення газотранспортного консорціуму) не відповідає національним інтересам. От ті шальки терезів і давайте нації покажемо, яку вигоду нація отримає від того, що ми позбавляємося активів найбільшої у Європі ГТС, якою володіє Україна", - сказав Ющенко.

За його словами, "європейське споживання газу має усталену динаміку".

"Потреба в газі збільшується і збільшується. Коли ми говоримо про те, чи Сєвєрний поток, чи Южний поток, чи Восточний поток...які б там потоки не були, потреба в ресурсах не падає, а росте", - підкреслив екс-президент.

"Той об’єм газу ,який проводиться по Україні, ніким не буде замінений. Жодним проектом", - сказав Ющенко.

Водночас він наголосив, що для Росії не є доцільним, безпечним і правильним "концентрувати весь потік поставки на європейський ринок газу через територією однієї держави".

За словами екс-президента, "Росія буде диверсифікувати свою політику по газопостачанню".

"Якщо ми віддамо українську ГТС дяді у власність і від цього виграємо – це велика дурниця", - заявив Ющенко.

"В українському парламенті не знайдеться 226 безвідповідальних депутатів, якщо вони українці, проголосувати, щоб передати чи в концесію, чи в оренду, чи в управління українську ГТС", - зазначив він.

Як відомо, президент Віктор Янукович під час передвиборчої компанії обіцяв після перемоги на виборах провести переговори про газотранспортний консорціум.

19 березня перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив, що уряд ініціює передачу української газотранспортної системи в концесію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування