Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ хочуть саджати за пропаганду комунізму

Середа, 24 березня 2010, 09:21

Бютівець Сергій Терьохін пропонує встановити кримінальну відповідальність за пропаганду тоталітарних течій, зокрема, фашизму і комунізму.

Відповідний законопроект про відповідальність "за пропаганду фашизму, нацизму, комунізму, сексизму та інших тоталітарних політичних течій, що обмежують свободу людини” зареєстровано у Верховній Раді.

Зокрема, Терьохін пропонує внести зміни до Карного і Кримінально-процесуального кодексів, де передбачити, що заклики до схвалення або поширення тоталітарних течій караються штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500-17000 гривень), обмеженням або позбавленням волі терміном до 2 років.

Коментуючи свою ініціативу в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, Терьохін заявив:

"Два тижні тому лідер українських комуністів Петро Симоненко запропонував розглянути законопроект про заперечення фашизму. Ця ініціатива досить дивна, тому що в Україні фашизм заборонений трьома законами. Мабуть це дало поштовх для осмислення – а чому б в Україні не боротися з іншим течіями, які дискримінують людину?"

"Я переконаний, що не має різниці між політичними течіями, які будь-яким чином пригноблюють або притискають свободу людини", - додав він.

На думку Терьохіна, потрібно заборонити всі тоталітарні течії, щоб "люди не звертали уваги, якої вони раси, якою мовою говорять, який їх вік".

Він також додав, що не знає, чи буде його законопроект ухвалений за нинішньої коаліції, але він "був покликом душі".

У свою чергу комуніст Олександр Голуб вважає законопроект Терьохіна безглуздим і таким, що cуперечить Конституції.

"По-друге, він суперечить історичній справедливості, історичній правді. Тому що ті країни, це історично доведено, де існувала заборона комуністичної партії, вони через деякий час переходили на рейки фашизму”, - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування