Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Візи в Ізраїль можуть скасувати вже восени – міністр Ізраїлю

Середа, 24 березня 2010, 09:25

Візовий режим між Україною та Ізраїлем може бути скасовано вже у вересні цього року.

Таку думку висловив міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Я думаю, що через чотири-п'ять місяців режим буде скасовано, і громадяни України зможуть в'їжджати в Ізраїль без віз з вересня цього року", - сказав він.

За словами Місежнікова, перешкодити цьому "можуть тільки дострокові вибори в Ізраїлі, на яких переможе партія ШАС (лідер партії ШАС, голова МВС Ізраїлю Елі Ішай, виступає проти скасування візового режиму для українців)".

"Жартую. Цього не станеться. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підтримує скасування віз, і це обов'язково відбудеться", - відразу додав він.

Пояснюючи позицію голови МВС, Місежніков нагадав: "Коли ми скасовували візовий режим з Росією (у 2008 році), чиновники побоювалися, що з Росії піде потік нелегальних мігрантів, повій та кримінальних елементів".

"Цього не сталося. Навпаки, зріс торговельний оборот між країнами, оживився обмін делегаціями, у чотири рази збільшилася кількість туристів", - зазначив міністр.

"Однак чиновники, що заперечували тоді, повинні заперечувати і зараз. Вони не аргументують свої побоювання, однак все рівно продовжують повторювати, що скасування віз може викликати наплив нелегальних мігрантів і повій, але вже з вашої країни", - додав він.

За словами Місежнікова, торік в Україні побувало 40 тис. ізраїльських туристів, а в Ізраїль приїхало 70 тис. українців. "Після скасування візового режиму ці показники збільшаться як мінімум втричі", - вважає міністр.

Місежніков повідомив, що в травні стартує масована рекламна кампанія Ізраїлю в країнах СНД, у тому числі й в Україні. Загальний бюджет кампанії складе – 9 млн. шекелів (2,3 млн. дол.).

Міністр запевняє, що туристи в Ізраїлі знаходяться в безпеці: "У нас терактів не було вже дуже давно... Ми надаємо повну безпеку тим, хто в'їжджає на територію Ізраїлю".

"Ви навіть випадково не заїдете в небезпечний район – вас зупинять на армійському блокпосту. Вам просто не дадуть потрапити в ту місцевість, де вам може загрожувати будь-яка небезпека", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування