Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-голова українського "Інтерполу" розповів, як затримали Бакая

Середа, 24 березня 2010, 11:29

Екс-керівник українського бюро "Інтерполу" Ростислав Вергелес розповів про затримання екс-голови ДУС Ігоря Бакая у Москві влітку 2005 року.

"У червні 2005 року мене викликав керівник НЦБ Інтерполу Кирило Куликов і наказав негайно їхати до Москви, щоб будь-якими засобами переконати російських колег затримати Ігоря Бакая", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Я дуже здивувався, оскільки подібні функції Інтерполу не властиві. Але подітися було нікуди і я поїхав", - зазначив Вергелес, який у 2005 році був заступником керівника Національного центрального бюро Інтерполу в Україні.

"Утім, декілька зустрічей, які я провів у Москві, жодного результату не дали. А розшукувати екс-чиновника на території Росії я не міг – не мав на це повноважень", - додав він.

За словами Вергелеса, "уже пізніше співробітники Департаменту карного розшуку (як і належить за законом) звернулися з цим проханням до своїх московських колег – а ті затримали Ігоря Бакая, і відпустили".

На запитання, чому його російські колеги відпустили Бакая, який знаходився у міжнародному розшуку, і чи правда, що на них тиснули високопоставлені чиновники РФ, Вергелес відповів:

"Я думаю, що все було значно простіше. Міліціонери перевірили документи Ігоря Бакая і з'ясували, що він є громадянином Росії. А відповідно до Конституції РФ росіяни не можуть бути видані іншій країні".

Між тим, за словами джерела "Сегодня", екс-голова Держуправління справами при президенті Леоніді Кучмі провів тоді 2 години в "мавпятнику" (камері попереднього затримання) у РВВС Крилатського району Москви.

Там нібито міліціонери загубили ключі від камери, у якій сидів Бакай, – тому їм довелося викликати майстрів, щоб вони автогеном вирізали двері до камери. Втім, офіційного підтвердження цієї інформації немає, зазначає видання.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...