Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, який "варіант співпраці" з владою його влаштує

Четвер, 25 березня 2010, 08:38

Екс-президент Віктор Ющенко не вів переговорів про призначення його прем'єром, але його "влаштує", якщо новий президент консолідує всі політичні сили.  

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Так, на запитання, чи можливо, що знову буде обговорюватися призначення Ющенка, наприклад, головою уряду у випадку переформатування нинішньої коаліції, адже раніше були чутки про таку дискусію, екс-президент сказав:

"По-перше, я таких переговорів не вів. Що стосується майбутнього, то давайте повернемося до питання мотивів".

"Нинішнього президента, нагадаю, підтримало менше половини виборців. А президенту необхідно розуміти, що його головною метою має бути єдність України. Безумовно, президента, який буде "зшивати" Україну, критикуватимуть. Але він повинен усвідомити специфіку своєї посади", - заявив Ющенко.

"Повірте, я справді дуже не хочу, щоб Віктор Федорович Янукович був президентом Донбасу. І йому ще належить багато зробити, щоб стати президентом всієї України. Для цього він буде змушений відмовитися від багатьох властивих йому речей, завоювавши тим самим повагу людей, які за нього не голосували", - упевнений він.

На запитання, як це зробити, Ющенко сказав: "Насамперед цього можна досягти при формуванні вищої влади, уряду. Президент повинен сказати: "Я хочу подати руку всім політичним силам і запропонувати об'єднатися заради консолідації України".

"Давайте назвемо 7-10 тем, які нас розділяють, і спробуємо розтлумачити їх так, щоб ці суперечливі теми не заважали нашому руху вперед. Ця ж ідея, до речі, була закладена в Універсалі національної єдності в 2006 році. Якщо це буде досягнуто – мене влаштує такий варіант співпраці", - заявив екс-президент.

"А президентові у випадку консолідації всіх політичних сил буде легше проводити складні економічні реформи, які так необхідні Україні", - зазначив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування