Ющенко: "Не можна допускати зради партнерам, але коли йдеться про мету..."

Четвер, 25 березня 2010, 10:16

Співпраця опозиції та влади виправдана, якщо є прагматична мотивація та прагнення досягти певних цілей.

Таку думку висловив екс-президент Віктор Ющенко в інтерв'ю "Комерсанту-Україна", коментуючи деякі кадрові рішення нової влади.

Так, на зауваження, що після його сходження з посади глави держави частина керівних співробітників секретаріату президента залишилися працювати з новим президентом, Ющенко зазначив: "Є категорія держслужбовців, які працюють за будь-якої влади, я не бачу в цьому нічого дивного".

"Чому обов’язково потрібно враховувати партійність при призначенні на всі керівні посади, невже не може бути безпартійного професіонала?", - запитав екс-президент.  

"І ще один момент. Іноді для досягнення мети потрібні політичні партнери. Навіть супротивникам доводиться об’єднуватися заради національних інтересів", - зазначив він.

"Так, дуже погано зраджувати принципам, так, не можна допускати зраду партнерам. Але зовсім інша справа, коли йдеться про те, щоб спільно, незалежно від кольору партійного прапора, працювати над досягненням якоїсь мети", - заявив Ющенко.

У той же час, призначення Віктора Івченка – чоловіка екс-глави секретаріату президента і голови політради "Нашої України" Віри Ульянченко – заступником міністра освіти Дмитра Табачника Ющенко вважає "невдалим епізодом".

"Я його не підтримую. Мені особисто було б легше жити, якби цього призначення не було", - сказав Ющенко, але наголосив: "Тут важливо, щоб Віра Ульянченко не змінила свої погляди чи принципи. Вона ж сказала, що як і раніше наполягає на відставці Табачника як людини, яка не сприймає українські цінності".

На ідею "виправити" цю помилку, якщо вже це призначення викликає дискусії, Ющенко відреагував: "Я не виключаю цього".

"Ми з Вірою Іванівною на другий день після призначення обговорили це питання. Але треба дивитися на мотиви. Треба з'ясувати, чи була відмова від принципів, чи принципи залишилися, і була прагматична мотивація, прагнення досягти якоїсь мети", - зазначив він.

"Поведінка деяких лідерів опозиції, які говорять, мовляв, ми ніколи не будемо співпрацювати з сьогоднішньою владою, теж неприпустима", - заявив екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування