Ющенко не міг літати в одному літаку з Тимошенко в Європу

Четвер, 25 березня 2010, 10:36

Президент Віктор Ющенко не поїде на саміт Європейської народної партії 25 березня.

При цьому він запевняє, що в його партії немає проблем з ЄНП.

"У мене немає складностей у взаєминах з ЄНП. Моя партія – "Наша Україна" – ще п'ять років тому стала асоційованим членом ЄНП", - нагадав він в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

Пізніше, за словами Ющенка, європейці поцікавилися, чи не проти він, щоб "Батьківщина" Юлії Тимошенко одержала такий же статус.

"Я не заперечував – навпаки, я бачив у цьому можливість об'єднання патріотичних сил. Але в якийсь момент Тимошенко почала використовувати ЄНП як інструмент впливу на внутрішню політику України. Це мені не сподобалося. А особливо неприємним виявилося те, що позиція Європейської народної партії експлуатувалася на президентських виборах", - відзначив екс-президент.

Мова йде про лист ЄНП на підтримку Тимошенко, розповсюджений восени 2009 року.
 
"Причому лист був перекручений з боку Тимошенко. Але в ЄНП не стала реагувати на цю фальсифікацію, виявивши неприпустиму байдужність. Ці події принизили наші взаємини з ЄНП", - вважає Ющенко.

На питання, чому він перестав їздити на саміти ЄНП і зауваження, що це нібито сталося після неприємних бесід із представниками ЄНП, Ющенко заявив, що вперше чує про такі бесіди.

"Що стосується поїздок, то такого не буває, щоб прем'єр і президент однієї країни разом були на саміті ЄНП. Україна першою продемонструвала таку практику. Це ж смішно – на одному заході присутні перші особи держави!", - відзначив він.
 
На питання, що в цьому поганого, Ющенко сказав: "Та починаючи з неможливості летіти в одному літаку і закінчуючи тим, що країна залишається без керівництва!"

"Тому була домовленість з Тимошенко про те, що нам треба чергуватися. Але Тимошенко ніколи не відповідає за свої слова. Вона раз, другий раз поїхала, коли була моя черга", - розповів екс-президент.

"А якщо прем'єр залишала країну, я був зобов'язаний залишатися тут. Я хочу нормальних відносин з ЄНП і не хочу брати участь у фарсі, влаштованому прем'єр-міністром,– "хто першим приїде", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування