Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиційний Кабмін передумав збиратися, але "крісла" розподілив

П'ятниця, 26 березня 2010, 09:51

Перше засідання опозиційного уряду, яка було призначене на 26 березня, переноситься на наступний тиждень.

Про це газеті "Дело" заявив опозиційний прем'єр-міністр Сергій Соболєв.

За його словами, тіньовий Кабмін уже фактично сформований – не вистачає лише міністра фінансів і міністра юстиції, кандидатури на цю посаду поки не визначені.

Велика частина квот у тіньовому Кабміні – у "НУ-НС". Так, Борис Тарасюк став міністром закордонних справ, Юрій Кармазін стане віце-прем'єром, який куруватиме юридичний блок, Олесь Доній очолить гуманітарний напрямок.

Крім того, Володимир Стретович буде віце-прем'єром, однак сфера його компетенції поки не визначена.

Ольга Герасим’юк стане тіньовим міністром молоді та спорту, Геннадій Москаль, як прогнозується, очолить в опозиції МВС, а Олександр Бондар – Мінекономіки.

За БЮТ залишилося лише Міністерство оборони, яке очолить Микола Петрук і Міністерство охорони здоров'я під керівництвом Сергія Шевчука.

У свою чергу, кандидат у міністри праці й соцполітики Андрій Павловський заявив, що на даний момент БЮТ має 170 підписів депутатів, згодних працювати в опозиції.

"Зараз група В’ячеслава Кириленка "За Україну" перебуває в роздумах, чи підписуватися їм під опозицією. Якщо вони погодяться, число депутатів збільшиться до 190 осіб", - прогнозує він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування