У Генпрокуратурі обурені, що справу Бакая закрили

П'ятниця, 26 березня 2010, 13:33

Заступник Генпрокурора Тетяна Корнякова обурена рішенням Печерського районного суду, що скасував кримінальні справи щодо екс-глави Держуправління справами Ігоря Бакая.

"Я рішенням Печерського суду особисто обурена. Думаю, що не буде такого, коли в держави украли такі об'єкти, ми нікому нічого дарувати не будемо", - сказала вона в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на питання про те, чи буде подана апеляція на це рішення суду, Корнякова підкреслила: "Я не знаю, якими будуть дії. Це буде вирішувати слідче управління і Віталій Щьоткін (заступник генпрокурора України). Буде прийняте законне рішення".

Як повідомлялося, 24 березня Печерський райсуд Києва закрив кримінальні справи у щодо Бакая.

"Таке рішення було ухвалено Печерським судом. Там кілька справ. Ми зараз визначаємося: подавати апеляцію чи ні", - сказав прокурор Києва Юрій Ударцов.

Як повідомлялося, Бакай очолював Держуправління справами з жовтня 2003 по грудень 2004. На початку травня 2005 року МВС України оголосило його в міждержавний розшук у зв'язку зі зловживаннями в його відомстві.

Бакай обвинувачувався в здійсненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 і ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем і перевищення службових повноважень).

У 2006 році Печерський суд Києва виніс постанову про припинення розслідування, таке ж рішення в 2007 році ухвалив і Апеляційний суд столиці.

16 жовтня 2008 року Верховний суд скасував постанови Печерського і Апеляційного судів Києва про закриття кримінальної справи щодо Бакая в зв'язку зі зловживанням службовим становищем і направив справу на новий розгляд у Печерський суд.

Бакай залишив Україну в розпал президентських виборів 2004 року. У березні 2005 року він одержав російський паспорт і, за його словами, посаду в державних структурах Росії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...