Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько пропонує карати грішми, а не в'язницею

П'ятниця, 26 березня 2010, 13:53

Генпрокурор Олександр Медведько вважає, що за правопорушення в сфері оподатковування винні мають повертати кошти, а не сидіти у в'язницях.

Таку думку він висловив, виступаючи в п'ятницю на розширеному засіданні колегії Генпрокуратури, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З огляду на суспільну небезпеку злочинів у сфері оподатковувань, у першу чергу, розкрадання бюджетних коштів для безпідставного відшкодування ПДВ, є всі підстави для необхідності посилення судових репресій", - сказав він.

Він підкреслив, що за кримінальними справами, що розслідувалися в сфері оподатковування, тільки не більше 4% завершилися судовими рішеннями.

"Я прихильник того, щоб люди не сиділи у в'язницях, а повертали кошти. Але ми бачимо, що в нас і повернення коштів немає, і у в'язницях не сидять", - підкреслив генпрокурор.

Медведько повідомив, що за результатами прокурорських перевірок протягом 2009-2010 років у сфері оподатковування порушено 718 кримінальних справ, з яких 416 спрямовані в суд.

Також внесено більш 8 тисяч документів реагування, по розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуті більш 5 тисяч посадових осіб.

Разом з тим, як відзначив генпрокурор, за вимогою прокурора відшкодовано більш 640 мільйонів гривень податків, а судами задоволено 718 позовів прокурорів про стягнення з підприємств заборгованості по ПДВ, по яких у бюджет надійшло майже 173 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування