Клюєв знайшов ще одну критичну ситуацію

Субота, 27 березня 2010, 11:18

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв вважає, що ситуація з внутрішніми платежами за споживані енергоносії є критичною.

Про це він заявив у суботу в ході селекторної наради за участі голів облдержадміністрацій.

"Міністерства, відомства, компанії і місцеві органи влади мають в найкоротший термін забезпечити внутрішні розрахунки за спожиті в Україні енергоносії", - сказав він.

"Необхідно терміново навести порядок - Україна зобов'язана вчасно розраховуватися за імпортне паливо", - підкреслив Клюєв.

За словами першого віце-прем'єра, у першу чергу необхідно підсилити відповідальність керівників усіх рівнів, а також удосконалити систему контролю у фінансових питаннях енергозабезпечення.

"Держава має відігравати більш активну роль у забезпеченні ефективності роботи комунального господарства, зокрема, підприємств Теплокомуненерго, що є найбільшими боржниками. Нам необхідно на загальноукраїнському рівні удосконалювати тарифну політику в цій галузі", - заявив Клюєв.

Він також доручив усім підприємствам Теплокомуненерго до кінця місяця відкрити рахунки зі спеціальним режимом використання, що дозволить значно поліпшити дисципліну їхніх розрахунків за спожиті енергоносії.

Клюєв також порекомендував губернаторам приймати жорсткі кадрові рішення щодо керівників підприємств, що мають погані розрахунки за газ.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування