Путін обіцяє, що терористи будуть знищені. Опозиція звинувачує його

Понеділок, 29 березня 2010, 15:05

Прем'єр Росії Володимир Путін упевнений, що організатори терактів у Москві будуть знайдені і знищені.

"Як відомо, сьогодні в Москві скоєно жахливий за своїми наслідками і огидний за характером виконання злочин проти мирних громадян. У метро загинули десятки людей", - сказав він у ході відеоконференції із ситуаційним центром МНС.

"Я упевнений, правоохоронні органи зроблять усе, щоб знайти і покарати злочинців. Терористи будуть знищені", – заявив Путін.

У той же час президент Дмитро Медведєв заявив, що лінія держави "на придушення терору в країні і боротьба з тероризмом буде продовжена" без коливань і до кінця. 

"Необхідно виявляти пильність. Зовсім очевидно, що такого роду акти добре плануються, розраховані на масовий вражаючий ефект і прагнуть до того, щоб викликати дестабілізацію в країні і суспільстві", – сказав він.

У той же час один із членів опозиційного руху Ілля Яшин у своєму ЖЖ висловив думку, що "після терактів у Москві Медведєв зобов'язаний знімати з посади голови уряду Росії Володимира Путіна".

"Ця людина зосередила у своїх руках по факту надзвичайні повноваження. Він несе відповідальність практично за усе, що відбувається в країні. Ще 11 років тому Путін пообіцяв покласти кінець терактам у російських містах", - вважає Яшин.

"В ім'я перемоги над тероризмом у нас відбирали громадянські і політичні права, позбавляли можливості вибирати губернаторів. Це зміцнило режим особистої влади Путіна, але так і не забезпечило нашу безпеку. Сьогоднішні вибухи - ілюстрація краху антитерористичної політики Путіна", - заявив він.

Як відомо, з 10 березня проходить збір підписів за відставку Путіна. Уже зібрано понад 20 тисяч підписів. Серед тих, хто поставив автографи - Гаррі Каспаров, Борис Нємцов, Ілля Яшин, Олена Боннер, Віктор Шендерович.

Итар Тасс, Украинская правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування