Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На вибори повернеться мажоритарка або змішана система

Понеділок, 29 березня 2010, 17:01

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що місцеві вибори в Україні можуть пройти по мажоритарній або змішаній системі.

 Про це він заявив у понеділок на прес-конференції, повідомляє Лігабізнесінформ.

Лавринович підкреслив: "На мою думку, природа місцевого самоврядування не передбачає обрання у свої представницькі органи за закритими партійними списками, це не дає можливості організувати життя громадян належним чином..."

"Я не є прихильником корінних змін у короткий термін у різні сторони. У цьому випадку, я думаю, є можливість використовувати і змішану систему, і мажоритарну виборчу систему", - заявив він.

Відповідаючи на питання журналістів, наскільки реальне внесення змін у виборче законодавство до місцевих виборів, Лавринович відзначив:

"Цілком реально, оскільки політичні сили, що представлені у Верховній Раді, усі без винятку говорять про необхідність змін. Це те питання, по якому я бачу цілком обґрунтовану можливість для компромісу між різними фракціями, щоб до старту кампанії ми одержали нове законодавство".

16 лютого Верховна Рада проголосувала за скасування виборів у місцеві органи влади. За скасування постанови Верховної Ради "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів у 2010 році" N6070 від 20 жовтня 2009 року проголосували 250 народних депутатів.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сьогодні, коментуючи цю проблему, заявив: шанс провести місцеві вибори восени 2010 року ще є, але невеликий.

За його словами, швидше за все, вибори відбудуться в березні 2011 року. "Якщо працювати мобільно і відповідально, то залишається можлива дата - листопад 2010 року. Але, знаючи наші "ударні" темпи роботи, природно, у лапках, я сказав про такий запасний варіант (березень 2011 року)", - зокрема, підкреслив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування