У Азарова не виключають "мирову" з Фірташем

Понеділок, 29 березня 2010, 17:57

Кабмін спільно з Мінюстом визначають позицію України у міжнародних судових процесах за позовами компаній "Венко" та РосУкрЕнерго.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович на прес-конференції в Мінюсті.

"Те що, з`явились нові обставини – це факт. І у понеділок на засіданні у Миколи Азарова це питання порушувалося якраз по цих двох справах", - зазначив він.

"І, очевидно, ми в співпраці з відповідними віце-прем`єрами і з керівництвом НАК "Нафтогаз", керівництвом Мінпаливенерго будемо шукати той варіант рішення, який був для України найбільш прийнятним", - сказав Лавринович.

При цьому міністр уникнув відповіді на запитання, чи розглядаються в якості можливих варіантів, з одного боку, скасування відповідних рішень попереднього уряду, а з іншого – укладення мирової угоди.

"Я ще тільки два тижні працюю міністром. Будемо вивчати", - зазначив він.

Лавринович також додав, що згідно з повноваженнями керівного складу Мінюста функції представництва інтересів України в міжнародних судах виконуватиме його заступник Валерія Лутковська.

Як відомо, рішення міжнародних судів за позовами компанії "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз" очікуються наприкінці весни – на початку літа.

Співвласником "РосУкрЕнерго" є бізнесмен Дмитро Фірташ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування