Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенку вже подобається зустрічатися з Януковичем

Вівторок, 30 березня 2010, 20:22
Президент Віктор Янукович очікує від Вищої ради юстиції активної роботи над розробкою концепції судової реформи.

Про це він заявив на зустрічі з оновленим складом ВРЮ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Перед країною стоїть дуже відповідальне завдання - відпрацювати концепцію реформи судочинства і під цю концепцію підготувати відповідні закони", - підкреслив Янукович.  

"Ми шукатимемо механізми, які дозволяли б у рамках діючої Конституції, чинного законодавства рухатися вперед у вирішенні назрілих питань. Зупинятися в жодному разі не можна", - зазначив він.

Зі свого боку глава Верховного суду Василь Онопенко високо оцінив зустріч з Януковичем.

"Це перша зустріч за багато років, коли ми дійсно можемо спілкуватися, відверто говорити про питання, які нас хвилюють", - сказав він, наголосивши, що ВРЮ є найбільш компетентним юридичним органом у країні.

У свою чергу міністр юстиції Олександр Лавринович висловив переконання, що наразі Вища рада юстиції має достатньо повноважень.

"Я не думаю, що у ВРЮ мало повноважень. Якщо їх забезпечити надійними механізмами і виконувати на належному рівні - це надзвичайно великі повноваження, вони надзвичайно сильно можуть впливати на реальне формування корпусу суддів, і прокурорського корпусу", - сказав він.

Крім того, член Вищої ради юстиції Степан Гавриш під час зустрічі зазначив: "В усіх цивілізованих країнах суддів зазвичай, за поданням Вищої ради юстиції, призначає президент".

"Думаю, треба провести дуже широку дискусію з метою відпрацювання найбільш вдалої моделі судової влади для України, яка має стати реальним арбітром, захисником демократичних процесів у державі", - заявив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування