Депутати БЮТ і НУНС, що увійшли у коаліцію, виправдовують свій крок

Середа, 31 березня 2010, 08:58

Депутати від БЮТ і НУНС, які увійшли у вівторок у коаліцію, не вважають себе зрадниками своїх політсил.

Про це пише "Комерсант-Україна" у середу.

30 березня парламентську коаліцію "Стабільність і реформи" поповнили три представники опозиційних фракцій - депутати від БЮТ Валентин Зубов і Олег Малич і депутат від НУНС Сергій Василенко. Тепер у коаліції 238 осіб.

Колишній член партії "Фронт змін" Василенко заявив газеті, що він відпочатку мав плани входження у владу разом із лідером "Фронту змін" депутатом Арсенієм Яценюком.

"Якби Яценюк, крім посади прем'єр-міністра і посад в економічному блоці уряду, не зажадав у Януковича губернаторських посад, ми увійшли б у владу більшістю фракцій НУНС", - сказав Василенко.

"Я не бачу себе руйнівником країни - якщо Яценюк раптом змінив свої плани, то я ні", - сказав депутат, який 11 березня проголосував за призначення Кабінету міністрів "регіонала" Миколи Азарова, за що наступного дня був позбавлений партквитка.

Зубов сказав, що рішення увійти в коаліцію далося йому важко. "Мене змусили прийняти таке рішення. Крім іншого, я втомився від війни і хочу спокійного життя. Більше нічого сказати не можу", - заявив він.

Додзвонитися до Малича виданню не вдалося.

За оцінками першого заступника голови фракції БЮТ Андрія Кожем'якіна, найближчим часом коаліцію можуть поповнити ще троє його колег.

"На жаль, іуди в нашій фракції є, але чим більше їх проявиться зараз, тим фракції буде краще в майбутньому. Думаю, перейти в коаліцію готуються ще три людини, але називати їхні прізвища я не буду. Може, вони передумають", - сказав Кожем'якін.

Заступник голови фракції НУНС Тарас Стецьків також вважає, що в його фракції ще є депутати, які бажають приєднатися до більшості. "Я не виключаю, що декілька депутатів ще поповнять когорту зрадників", - зазначив він.

За словами Стецьківа, таких депутатів виключать із фракції. У БЮТ же, крім цього, збираються позбавити перебіжчиків депутатських мандатів.

"Ми вважаємо підписи членів БЮТ під коаліційною угодою їх заявами про вихід із фракції. Таким чином, ми будемо готувати документи в Центрвиборчком, щоб ці "тушки" були позбавлені права входити в нашу політичну силу", - сказав Кожем'якін.

Як відомо, з моменту формування коаліції в неї уже увійшли 6 депутатів БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...