Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Азарова подали до суду за порушення жіночих прав

Середа, 31 березня 2010, 12:12
 

На прем'єра Миколу Азарова подали до суду за порушення ним конституційної норми про рівність прав жінок і чоловіків.

Так президент міжнародного правозахисного центра "Ла Страда-Україна" Катерина Левченко і керівник недержавної організації "Інформаційно-консультативний жіночий центр" Олена Суслова подали судові позови до Азарова.

"Вираження Миколи Яновича 'не жіноча справа - проводити реформи' я вважаю прямою дискримінацією українських жінок і мене особисто", - пояснила Левченко, слова якої наводить Комерсант-Україна.

"Розмір компенсації за позовом - лише одна гривня", - додала вона.

На її думку, заяву Азарова не можна тлумачити по-іншому.

"До судового позову ми додали диск із записом виступу Миколи Яновича в Дніпропетровську 19 березня, де він чітко і ясно вимовляє: 'Реформи - це не жіноча справа", - заявила вона.

"У трактуванні цього вислову не може бути двох змістів! Він сказав те, що хотів сказати - місце жінки на кухні, а не в уряді!" - зазначила вона.

У Кабінеті міністрів вважають, що подібні обвинувачення в дискримінації "не відповідають дійсності і є перекручуванням позиції прем'єр-міністра".

Раніше прес-служба уряду поширила заяву про те, що слова про "не жіночу справу" були неправильно витлумачені і пан Азаров хотів сказати наступне: "Жодна реформа, що не визнана і не підтримана рівною мірою і жінками, і чоловіками, не має перспектив". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування