Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНСівці вже відхрещуються від союзу з "Регіонами" і комуністами

П'ятниця, 5 березня 2010, 20:15

Депутати з групи Української народної партії ніколи не погоджували і не підписували жодну коаліційну угоду з Партією регіонів.

Про це заявила прес-служба УНП.

"Депутатська група УНП наполягає на тому, що формування коаліції повинно відбуватися на законних конституційних підставах", - йдеться у заяві.

"Крім того УНП не бачить себе в жодному форматі коаліції за участю своїх ідеологічних супротивників - Комуністичної партії України", - наголосила прес-служба.

У партії назвали заяву представника "Народної самооборони" Юрія Гримчака про підтримку УНП коаліції "свідомою провокацією, спрямованою на дискредитацію партії".

"УНП підтверджує, що розповсюдила боку серед народних депутатів меморандум про умови, на яких може бути розпочато переговорний процес про формування коаліції єднання заради реформ", - заявила прес-служба.

Згідно з текстом меморандуму, необхідними передумовами для початку коаліційних переговорів є "оголошення мораторію на питання, які можуть викликати суперечності у майбутній коаліції і суспільстві, а саме:

- внесення змін до законодавства, що регулюють мовну політику в державі, ведуть до погіршення існуючого стану української мови;

- згортання інтеграційних процесів з НАТО;

- передачу ГТС з державної власності та управління;

- скасування нормотворчих актів попереднього президента щодо вшанування жертв Голодомору, а також перегляду визнання ОУН-УПА на державному рівні;

- перегляд вимог щодо виводу Чорноморського Флоту РФ з території України 2017 року".

Також умовою є "згода цього меморандуму задля недопущення монополізації влади однією політичною силою на закріплення за НУНС половини персонального складу уряду, включаючи посади прем’єр-міністра і глави МВС".

Крім того, депутат від НУНС Віктор Матчук в коментарі Українській правді заявив, що жодного підпису, під жодним документом, який би стосувався входження НУНС до будь-якої коаліції, не ставив".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування