Тимошенко просить оголосити жалобу за Качинським

Неділя, 11 квітня 2010, 11:08
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко просить владу оголосити понеділок днем жалоби за загиблими у катастрофі Ту-154 під Смоленськом.

Про це повідомляє прес-служба блоку.

"Сталась страшна трагедія. У авіакатастрофі загинув справжній друг України президент Польщі Лех Качинський", - сказала Тимошенко, зазначивши, що всього на борту перебувало понад 90 людей, які були елітою польської нації.

"Польща є великим другом України, між нашими країнами тісні і справжні добросусідські стосунки. Тому з людських і моральних міркувань прошу владу розглянути можливість оголосити понеділок днем жалоби в Україні", - наголосила вона.

Крім того, як повідомляє "Эхо Москвы", у звязку з катастрофою Євросоюз оголосив понеділок днем жалоби.

В Брюсселі будуть приспущені прапори на всіх установах і відомствах ЄС, а наради та засідання Євросоюзу будуть починатися з двохвилинного мовчання в пам'ять про загиблих.

У Росії днем жалоби оголошено також 12 квітня. У самій Польщі траурні заходи будуть проходити 7 днів.

***

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) почав розкриття бортових самописців літака президента Польщі, який розбився.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Мінтрансу РФ.

"Мовний і параметричний самописці доставлені в спеціальну лабораторію МАК, де в присутності польської сторони, у тому числі представників прокуратури Польщі, а також Слідчого комітету при прокуратурі РФ, почалися роботи з їх розкриття", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 10 квітня літак президента Польщі Ту-154 розбився при заході на посадку в Смоленську.

На борту знаходилися 96 осіб, у тому числі офіційна делегація Польщі на чолі з президентом Лехом Качинським. У результаті авіакатастрофи загинули всі, хто знаходився на борту літака.

"У списках загиблих значиться 96 осіб. Серед них президент Польщі Лех Качиньський і його дружина", - повідомили в неділю вранці в МНС Росії.

Раніше повідомлялося про 97 жертв катастрофи, проте, за даними відомства, з'ясувалося, що одна з жінок, яка значилася на борту загиблого лайнера, не сіла в цей літак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування