Росіяни кажуть, що з літаком Качинського проблем не було

Неділя, 11 квітня 2010, 14:50
Слідчий комітет при прокуратурі РФ попередньо виключає, що авіакатастрофа під Смоленськом була спричинена технічною несправністю.

Глава СКП РФ Олександр Бастрикін доповів в неділю прем'єру Росії Володимиру Путіну, що такі висновки можна зробити з розшифровки записів розмов пілотів і диспетчерів.

"Тут бобіну розшифрували, ми її заздалегідь вивчили, більш детально будемо дивитися в Москві, але повторюю - той запис, який є в нашому розпорядженні, підтверджує, що технічних проблем з літаком не було", - повідомив він.

За словами Бастрикіна, "льотчик був проінформований про складні погодні умови, і тим не менш прийняв рішення про посадку".

Також він заявив, що видача родичам тіл загиблих в авіакатастрофі може початися в неділю ввечері.

"Ми завершуємо в Москві судово-медичні дослідження, 81 особа вже досліджена і до кінця дня ми будемо готові видавати тіла нашим польським колегам за умови, що всі тіла ми повинні впізнати", - зазначив керівник СКП РФ.

Крім того, в неділю на військовому аеродромі "Північний" відбулася церемонія прощання з президентом Польщі Лехом Качиньським.

Тіло президента Польщі було відправлено до Варшави. У почесній церемонії брав участь караул з трьох родів військ - ВМФ, ВПС та Сухопутних військ.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування