Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова вирішили віддавати борги паперами

Неділя, 11 квітня 2010, 19:23
Борги з ПДВ, сформовані до 1 січня 2010 року, держава буде повертати цінними паперами.

Про це заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко під час круглого столу "Оподаткування в Україні: ключові проблеми та шляхи їх усунення", повідомляє "Дзеркало тижня".

Вона повідомила, що, незважаючи на падіння за останні два роки експорту та імпорту, обсяги заявок на повернення ПДВ виросли в порівнянні з 2006-2007 роками приблизно вдвічі. Це, на думку Єфименко, свідчить "про наявність тіньових оборудок".

"Уряд вніс кілька пропозицій щодо адміністрування ПДВ, щоб, з одного боку, провести інвентаризацію задекларованих сум і повернути суми з легальних операцій, а з іншого - припинити відшкодування податку з операцій сумнівного характеру", - зазначила вона.

"Ми задекларували, що маємо намір з початку другого півріччя перейти на автоматичне відшкодування податку на додаткову вартість", - повідомила Єфименко.

За словами чиновника, для цього запропоновано окремий механізм повернення ПДВ за допомогою державних цінних паперів, але це буде стосуватися тих боргів, які сформувалися на 1 січня 2010 року.

"Поточні ж зобов'язання будуть виконуватися в стандартному законодавчому режимі. Для кожного підприємства буде зроблено графік, де буде чітко видно, де будуть цінні папери, а де будуть "живі гроші", де буде перевірка задекларованих сум", - додала заступник міністра.

Говорячи про імпорт, Єфименко, зокрема, звернула увагу на неадекватну митну оцінку товарів, яка до недавнього часу давалася на кордоні.

"Наприклад, шкіряне взуття завозилося під виглядом пластмасового або гумового, а основна частина імпортного одягу (в т.ч. - дорогого) завезена в Україну під виглядом секонд-хенду", - пише видання.

Чиновник також повідомила, що при адмініструванні ПДВ при імпорті, будуть впроваджені підходи для визначення справедливої ціни на продукцію, що імпортується в Україну для того, щоб збирати податки відповідно до якості і кількості завезеного товару.

Також заступник міністра повідомив, що Мінфін має намір боротися з так званим нетиповим експортом.

"Підприємства лікеро-горілчані експортують дуже багато нетиповою для себе продукції (наприклад, тканини), яка зовсім не пов'язана з діяльністю підприємства", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування