Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко побачила, що Азаров хоче розрахуватися з Фірташем бюджетом

Понеділок, 12 квітня 2010, 13:03

Переговори з Росією щодо ціни на газ не є причиною неподання урядом до Верховної Ради бюджету-2010.

Таку думку висловила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, коментуючи заяву Андрія Клюєва про те, що Кабмін затвердить проект бюджету, як тільки стане відомою ціна на російський газ для України.

За словами Тимошенко, її уряд минулого року встановив ціну на газ для населення, яка має залишитися у цьому році на рівні попереднього і не залежить від переговорів з Росією.

Крім того, за словами Тимошенко, ціна на газ для промисловості також має залишитися на попередньому рівні через достатній обсяг газу у підземних сховищах, який було закачано минулого року.

"Тому те, що уряд Азарова хоче підняти ціни на природній газ для промисловості не обумовлено контрактами з Росією, це обумовлено тим, що вони просто хочуть розрахуватися з РосУкрЕнерго за рахунок держави", - сказала вона.

Основною причиною неподання бюджету Тимошенко вважає його прихований дефіцит у 17% ВВП.

"Причина в тому, що вони не можуть збалансувати бюджет. Різниця між його доходами і видатками складає 17%. І, безумовно, такий бюджет не можна подавати", - сказала вона.

Крім того, за словами Тимошенко, опозиція вимагатиме від влади оголошення усіх умов, за яких Україна має нібито отримати знижену ціну на російський газ.

Зокрема, опозицію цікавлять питання створення газотранспортного консорціуму та співробітництва з Росією в авіаційній галузі та у сфері атомної енергетики.

"Ми б хотіли, щоб Янукович і його уряд чітко оголосили, якими національними інтересами вони торгують і нехтують для того, щоб отримати, як вони кажуть, знижені ціни на газ", - сказала Тимошенко.

Вона ще раз наголосила, що газовий контракт, укладений минулого року її урядом, відповідає всім європейським стандартам і "повністю забезпечує ринкову стабільну ціну на газ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування