У Ющенка побачили, як Росія тисне на європейців

Вівторок, 13 квітня 2010, 19:17

ПАРЄ має визнати Голодомор геноцидом українського народу.

На цьому наголошується у заяві партії "Наша Україна", яку оприлюднила її прес-служба.

"Україна з надією очікує, що ПАРЄ... керуватиметься не брехливими сталінськими концепціями..., а враховуватиме нові незаперечні докази щодо штучного та цілеспрямованого характеру організованого Голодомору", - йдеться в заяві.

Як доказ "Наша Україна" цитує рішення Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 року, який визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму Сталіна, Молотова, Кагановича та інших винними у геноциді.

"Будь-які інші підходи окрім визнання Голодомору геноцидом українське суспільство розцінюватиме як такі, що суперечать історичній правді та спрямовані на часткове виправдання злочинців", - зазначили в "Нашій Україні".


Також в заяві підкреслюється, що на депутатів ПАРЄ здійснюється "серйозний тиск з боку представників та інституцій Росії, яка в останні роки в'язала курс на відбілення особи Сталіна".

Як відомо, на квітневій сесії ПАРЄ розгляне доповідь представника Швеції і проект резолюції "Про масовий голод на початку 30-х років минулого століття на території колишнього СРСР".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування