Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв про Україну: "Проблем накопичилося чимало, і ідей у нас чимало"

Вівторок, 13 квітня 2010, 19:32

Президент України Віктор Янукович очікує відповіді від президента РФ Дмитра Медведєва на питання про ціну газу для України.

"Я не одержав поки відповіді від вас (Медведєва) в плані компенсації ціни на газ. Це питання сьогодні хвилює Україну", - сказав він під час двосторонньої зустрічі з російським президентом у вівторок у Вашингтоні.

У свою чергу, Медведєв зазначив, що газове питання буде обговорено "обов'язково".

За його словами, в Росії розуміють важливість цієї теми для України. "Ми це розуміємо, незважаючи на те, що у нас діє раніше підписана угода", - сказав президент Росії.

При цьому він підкреслив, що у світлі досягнутих домовленостей під час приватного візиту Януковича до Москви "є резон провести звірку годинників і проініціювати додаткову зустріч з боку профільних міністерств та відомств".

Крім того, в ході зустрічі президент України наголосив на необхідності обговорити з російським президентом ряд питань, які накопичилися за останні роки.

"Є ціла низка питань, які накопичилися за всі ці роки, на які потрібно давати відповіді. Не тільки за останні п'ять років. Є й більш старі питання", - сказав Янукович.

У свою чергу Медведєв погодився обговорити ці питання.

Він також звернув увагу на те, що лідери Росії і України останнім часом стали дуже часто зустрічатися.

"Ми, як і обіцяли нашим громадянам, зустрічаємося часто. Мене це не може не радувати. Тим більше, що деякий час тому було таке положення, коли я з керівництвом України практично не бачився", - сказав Медведєв.

За його словами, той факт, що Росія і Україна "набрали такий темп співпраці, відповідає інтересам наших країн і народів".

Медведєв визнав, що у двосторонніх відносинах "проблем накопичилося чимало, і ідей у нас немало".

Крім того, як повідомляє Інтерфакс-Україна, до зустрічі президентів Росії і України, приєднався президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Перед фотокамерами три президенти обмінялися рукостисканнями, далі зустріч тривала без преси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування